JAC Oost-Brabant

U bent hier

Crisis

Loopt het thuis behoorlijk mis? Kan of mag je niet langer thuis blijven wonen? Heb jij zelf al gedacht om weg te lopen?

Praat er over

Wanneer je thuis slachtoffer of getuige bent van geweld dan heb je het recht om jezelf te beschermen. Het is belangrijk om hulp te zoeken. Contacteer het JAC.

  • Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie (bel 101).
  • Heb je dringend medische hulp nodig, bel het alarmnummer 112.
  • Heb je vooral behoefte aan een luisterend oor, dan kan je dag en nacht (ook anoniem) telefonisch contact opnemen met Tele-Onthaal (106).
  • Tussen 16 en 22 uur kan je dagelijks ook terecht bij Awel, de kinder- en jongerentelefoon, op het nummer 102.
  • Ben je slachtoffer van misbruik of geweld? Of maak je je zorgen om een vriend of vriendin die je iets heeft verteld? Op het gratis telefoonnummer 1712 kan je terecht op werkdagen van 9 tot 17 uur. Je kan anoniem bellen en dit is achteraf niet op de telefoonrekening te zien.

Min 18?

Als minderjarige jongere is het belangrijk dat je contact zoekt met een volwassene die je vertrouwt: een jeugdwerker, leerkracht, iemand van het CLB of een JAC-medewerker. Hij of zij kan dan contact nemen met het crisismeldpunt in de regio voor informatie, advies en ondersteuning.

Op dit crisismeldpunt wordt je situatie besproken. Je krijgt dan advies welke stappen jij of je gezin kunnen zetten. Dit kan gaan over begeleiding of opvang.

Jongeren tussen 16 en 18 jaar met een dringende vraag naar onderdak, kunnen in specifieke gevallen terecht in het crisisopvangcentrum. Je kan hiervoor contact opnemen met het JAC.

Plus 18?

Als je dringend nood hebt aan onderdak, kan je terecht in het crisisopvangcentrum. Je kan hiervoor contact opnemen met het JAC.