JAC Oost-Brabant

U bent hier

Hoe wij helpen

Ben je tussen 12 en 25 jaar oud? Dan kan je in het JAC terecht met al je vragen. Gratis, vertrouwelijk en volledig vrijwillig.

Je vindt er informatie, documentatie, advies of een rustig gesprek. Heb je vragen over opvang, begeleiding of bemiddeling? Ook dan kan een JAC-medewerker je helpen!

Tijdens de openingsuren kan je gewoon binnenstappen in het jongerenonthaal in Leuven, Diest of Tienen. Stel je je vraag liever telefonisch of per mail? Dat kan! En onthoud: er zijn geen domme vragen!

Zit je in een crisissituatie en heb je dringende hulp nodig? In het JAC kunnen we je vertellen waar je terecht kan.

Wil je als jongere zelf je vrienden beter kunnen helpen? Dan is de opleiding Jeugdadviseurs misschien iets voor jou!

Onze principes

Onze hulp is gratis. Enkel wanneer je opvang nodig hebt, betaal je je verblijf.

Alle hulp is volledig vrijwillig. Jij neemt het initiatief. Jij bepaalt hoe vaak we praten en waarover. Samen maken we afspraken om deze gesprekken in goede banen te leiden.

Alles wat jij vertelt, blijft tussen ons. Alleen met jouw toestemming kan de begeleider overleggen met iemand van buiten het JAC. Enkel in gevaarsituaties kunnen we hiervan afwijken. Wanneer iemand in gevaar is of als er zich een noodtoestand voordoet, hebben we meldingsplicht. We brengen jou dan altijd op de hoogte.

Jouw dossier

Wanneer je contact met ons opneemt, verwerken we jouw informatie in een dossier. De JAC-medewerker en jij werken hier samen aan, want het dossier is een hulpmiddel in de hulpverlening. Jullie kunnen er onder andere afspraken in noteren en je situatie opvolgen.